Er Carl I. Hagen samlende?

Er Carl I. Hagen samlende?

Etter at Carl Ivar Hagen i går takket ja til å bli Oslo Fremskrittsparti sin ordførerkandidat ved neste års kommunevalg har debatten rundt hans kandidatur pågått for fullt. Noen kritiske røster hevder han ikke er samlende nok til å bli Ordfører i hovedstaden. For det første er det viktig å huske at Carl Ivar Hagen som partileder hadde en rolle som gikk ut på å fronte Fremskrittspartiet sin politikk til flest mulig. Rollen hans var ikke da å være mest mulig politisk samlende og politisk korrekt. Jeg er blant de som gjennom mange år har satt pris på Hagen sin evne til å si ting rett ut, uten å pakke det inn til å bli politisk korrekt. Han har rett og slett turt å kalle en spade for en spade. Jeg husker godt da Carl I. Hagen for første gang krevde at innvandrere måtte lære seg norsk. Han og FrP ble da letterliggjort og kallt rasister, men i dag er alle partier enig med Fremskrittspartiet og Carl I. Hagen i dette og mange andre forslag han tidligere har fremmet.

Blir Hagen Ordfører i Oslo vil han selvfølgelig måtte representere hele byen og ikke kun Fremskrittspartiet. Dette tror jeg Hagen klarer fint. Han utførte sin jobb som Stortingets visepresident på en meget god og samlende måte, og da klarer han også å være Ordfører.

Det som blir litt spesielt i denne debatten er når det er lederen for Islamsk råd, Senaid Kobilica som mener at Carl I. Hagen ikke er samlende nok til å være Ordfører. Dette kommer fra en person og organisasjon som nektet å ta umiddelbar avstand fra dødsstraff på homofile mennesker. Den samme organisasjonen blir av flere muslimer kalt en mafialignende organisasjon som ikke er demokratisk. Tror ikke han og hans organisasjon bør snakke så høyt om hvem som er samlende for Oslo sine innbyggere.

Goto Top