Enda mer TV lisens?

Enda mer TV lisens?

At Norge har grådige politikere ledet av den avgiftskåte rødgrønne Regjeringen er ingen hemmelighet. Noen har tidligere ment at jeg har skrevet for mye om bompenger i denne bloggen. Ja, bompenger er viktig for meg, fordi det symboliserer svake og feige politikere som ikke evner å tenke helhetlig og følge et snev av rettferdighetssans. Men vi har jo langt flere avgifter som jeg vil kaste på skraphauen enn bompenger, TV-lisensen er en annen. Jeg er derfor glad for at FrP alltid har vært og er tydelig på at TV lisensen må avskaffes.

TV lisens er etter mitt syn et tvunget kjøp av en tjeneste uavhengig om du ønsker det eller ikke. Så lenge du har en TV med mottaker så må du altså betale for NRK. Å tvinge folk til å måtte betale for noe de ikke nødvendigvis ønsker vil i de fleste tilfeller kalles ran, utpressing etc. men så lenge det er noen avgiftskåte politikere som gjør det, så kalles det felleskapsfinansiering.

Hvis man skal bruke felleskapsargumentet, så tenker man ofte på at et felleskap er at alle skal bidra og man skal hjelpe alle i felleskapet gjennom at man skal yte etter evne. Men en standard TV lisens rammeren minstepensjonist hardere enn en med milioninntekter.

Jeg har lenge trodd at sakte men sikkert ville FrP få flertall for sitt ønske om å avskaffe TV lisensen, for Høyre, Venstre og KrF støtter nå FrP helt eller delvis og jeg trodde den rødgrønne regjeringen også ville følge etter. De måtte bare ha ventet til folk glemte at forslaget kom fra FrP, for å stemme for FrP forslag er jo farlig for noen tydeligvis. Men i stedefor å følge folkeviljen og avskaffe TV lisensen jobber nå NRK og Regjeringen med forslag for å kunne UTVIDE lisensordningen til også å gjelde mobiltelefoner, PC,er osv. Grådigheten og avgiftskåtheten til noen politikere har tydeligvis ingen grenser.

Fjern den usosiale og tvungne abonementet på NRK og slipp samtidig NRK fri fra politikernes styring og kontroll.

Oppdatert 10 mai:

Det eksisterer en Facebookgruppe mot den nye lisensen, oppfordrer folk til å vise sin motstand ved å melde seg inn i gruppen: «NEI TIL NRK Lisens på Datamaskiner og MOBIL»

 • Flere og flere avgifter. Hurra, dette vil styrke de R/G mot de kommende valgene i 2011 og 13. Nå er det jaggumeg på tide at Ola Dunk får opp øynene for dette avgiftsregimet som disse avgiftskåte sosialistene representerer.

 • Cristin

  Jeg LIKER at du ikke liker bompenger, og at du skriver om det:)

 • Lisensmotstander

  Jeg er enig i at opprettholdelse av et lisensregime er å tvinge folk å betale for en tjeneste som ikke nødvendigvis brukes, for eksempel når man kjøper tv’er utelukkende for å spille av video.

  Med en utvidelse av lisensordningen til også å omfatte nettet vil dette gå ennå lengere. All sunn fornuft tilsier at et slikt forslag ikke bør være gjennomførbart i Norge, hvertfall med tanke på dekning av tv som blir sendt over internett. Rent prinsipielt er det enklere å forsvare retten til ren tv-lisens, fordi de fleste som kjøper tv-apparat skal bruke det til nettopp å motta tv-signaler, men medier som mobiltelefoner og pc’er er jo ikke primært laget for å motta tv-signaler og en lisensbeleggelse av slike enheter vil således representere en ennå større urett enn den eksisterende ordningen.

  For det andre er store deler av premisset for å opprettholde en lisensordningen basert på reklamefrihet hos NRK. Med tanke på at mange nettsider som i dag tilbyr tv programmer over nett inneholder reklame, tror jeg det er naivt å tro at forsøk på det samme ikke vil bli gjort her i landet.

  Til slutt, jeg er ikke nødvendigvis enig i at NRK bør slippes fri fra statlig kontroll. At staten kan fortsette å fungere som en digital innholdsleverandør er ikke nødvendigvis problematisk så lenge den deltar på like betingelser med de øvrige private aktørene.

 • HVa er TV LISENS??

  HVORFOR SKAL jeg betale penger for å eie en TV?? Det er jo patetisk!! HElt på jordet..??

  BOMPENGER som folka nevner over her er bullshit..

  STATEN HAR IKKE INNSYN I BOMPENGE SELSKAPENES REGNSKAP VISSTE FOLK DET?????

  • Staten har innsyn i bompengeselskapene i dag, f.eks. Østfold bompengeselskap er et AS og man har vanlig innsyn i regnskapene der. Selskapet er også heleid av Østfold fylkeskommune og dermed får vi enda mer innsyn. Men jeg vet ikke om det alltid har vært sånn, så det kan godt hende det var mer «lukket» tidligere

 • moms kongen

  Det er 3 ting som går gjennom topplokket her som er helt på jordet.

  1. Man må betale for å eie ett tv som i seg selv er ubrukelig siden du er avhengig av en ekstrautstyr for å i det hele tatt se på en kanal. Hvor dumt er ikke det

  2. Når man eier en datamaskin. Er det da ett selfølge at man har internett. nei. Også der må du koble det opp mot ekstra utstyr.

  3. Så var det jo mobil da. Ikke alle som kan benytte seg av godene av dagens teknologi. selv intereserer det meg ikke å skaffe siste mote når eg kan få større glede av andre ting.

  Ellers syns jeg det er merkelig at nrk i det hele tatt får lov å kreve lisens. De har ikke monopol. Det ville vært skandale om tv2, tv3 og alle andre kanaler rundt om sku kreve lisens i tillegg. Fjern hele lisensen. Vi betaler nok som det er.
  Kan man forresten skrive av en lisens på skatten? Bare lurer litt her. På en sarkastisk måte 😛

 • Henrik

  Jeg er ikke så veldig for Frp-sov sine løsninger, for hun vil finansiere NRK via reklame. Det er allerede nok reklame på bla. Discovery og TVN. Går heller for Høyres forslag over å ta NRK over statsbudsjettet når det først er en statskanal.

 • Bli med i NEI TIL NRK-LISENS du også, vi trenger ditt medlemskap i dag hvis vi skal få NRK-LISENSEN fjernet.

Goto Top