Ekstremt skremmende synspunkter

Ekstremt skremmende synspunkter

Anders Mathisen som ble valgt inn i sametinget i 2007 for Arbeiderpartiet gikk nylig ut på Facebook der han presterer å fornekte holocaust. Han gir seg ikke der, han hevder også at jødene stod bak drap på 30 millioner mennesker i sovjet under krigen. Jeg er en sterk tilhenger av ytringsfrihet og han skal selvfølgelig få lov til å komme med sine skremmende, kvalmende og støte synspunkter, men han må bli motsagt og fordømt for sine uttalelser.

Skjermdump fra Anders Mathisen sin profil på Facebook

Jeg kjenner godt til jødehatet som dessverre eksisterer i 2011 både blandt mange av våre nye landsmenn men også av flere etniske nordmenn dessverre. Senest for en uke siden hørte jeg en god bekjent av meg bruke ordet jøde som en skjellsord. Jeg tror ikke alle som bruker ordet jøde som skjellsord nødvendigvis er antisemitistisk, men jeg synes allikevel det er kvalmende å bruke det som et skjellsord, primært med tanke på historien. Det at AP politiker Anders Mathisen kommer med sine synspunkter skremmer meg. Jeg har selv vært og sett flere konsentrasjonsleire sammen med personer som overlevde en av historiens mest brutale, ondskapsfulle og mørkeste øyeblikk. Rundt 6 millioner jøder ble drept av nazistene med god hjelp fra mange andre land og enkeltpersoner og nazistene var nærme ved å nå målet sitt, en utsletting av samtlige jøder. Denne målsettingen har dessverre blitt videreført av flere islamistiske organisasjoner, deriblandt Hamas.

Hvordan en person som Anders Mathisen kan prestere å komme med sånne påstander er uforstålig for meg. Er det noe som virkelig er godt dokumenter, både med film, foto og vitnebeskrivelser fra de få jødene som overlevde og fra de allierte soldatene(primært sovjet) som kom først til konsentrasjonsleirene mot slutten av krigen så er det holocaust. Hitler og nazistene var selv åpne om sitt mål om å utslette jødene.

Når han i tillegg prøver å legge skylden på jødene for at 30 millioner ble drept i sovjet blir det hele enda mer uforstålig. Jødene ble arrestert i hopetall under krigen og ble sendt til konsentrasjonsleirene der de aller fleste ble drept. De jødene som klarte å unngå konsentrasjonsleirene levde i skjul så godt de kunne. Mens de levde i skjul mener altså Mathisen at jødene stod bak 30 millioner dødsfall/drap i sovjet. De døde i sovjet skyldes både krighandlinger mot nazistene, men i en vesentlig grad skyldes det også at Stalin og kommunistene ikke brød seg om enkeltindividene, da de så på menneskene kun som et redskap for staten. Derfor sendte Stalin mange millioner mennesker til en sikker død.

Arbeiderpartiet prøver nå å redde seg ved at Anders Mathisen har glemt å betale sin medlemskontigent i AP på kr. 250,- kroner og dermed har ikke de ansvar lenger. Jeg håper innerlig at Anders Mathisen åpner øynene og setter seg inn i åpenbare fakta og godt dokumentert historie og dermed beklager sine uttalelser på det sterkeste. Frem til Anders Mathisen gjør dette er han en person som fortjener null respekt og bør bli møtt med avsky.

Goto Top