Atlas Shrugged kommer snart

Atlas Shrugged kommer snart

Jeg leser dessverre alt for få bøker og har flere uleste bøker som jeg aldri har kommet igang med. Til daglig leser jeg utrolig mange sakspapirer, så når jeg har fri frister det ikke alltid å lese en bok. Den boken som har formet meg mest som politiker må være Ayn Rand sin bok Atlas Shrugged(Norsk tittel: De som beveger verden). Boken ga meg virkelig forståelsen for liberalismen og styrken hvert enkeltindivid har i seg selv. Denne styrken hos enkeltindividene kommer bare frem hvis mennesket er fritt og får ansvar for sine egne liv. Forfatteren Ayn Rand ble født i Sovjetunionen før hun flyktet til USA i 1926 der hun levde til sin død i 1982. Ayn Rand regnes som en av de ledene objektivistene og la stor vekt på menneskets rasjonalitet og utrolige evne til å bevege verden fremover så lenge mennesket og markedet var fritt.

Boken er på hele 1200 sider og jeg har derfor lenge håpet at boken skulle bli filmatisert så flere fikk høre budskapet da jeg tror mange synes en bok på 1200 sider er i det meste laget med mindre man er et politisk dyr. Jeg ble derfor veldig glad da jeg for en stund siden hørte at boken nå blir filmatisert og traileren er nå lagt ut.

Goto Top