Øke bompengesatsen til 46 kr for hver passering?

Øke bompengesatsen til 46 kr for hver passering?

Sitter nå mens jeg skriver i fylkestinget og er klar for å debatere bompenger på E18. I dag betaler bilistene 20 kroner pr passering, men nå vil fylkestinget øke  prisene i årene fremover og vil at prisen skal være hele 46 kr fom år 2015.  Fremskrittspartiet sier som eneste parti nei til dette. Grunnen til at de andre partiene vil øke bompengesatsene er fordi man vil fullføre E18 utbyggingen, men dette vil alle partier. Men forskjellen er at FrP fremmer forslag på Stortinget om fullfinansiering av E18, men blir desverre nedstemt.

Litt spesielt er det at Senterpartiet i 2005 garanterte at E18 skulle stå ferdig innen 2009 og SP har sitter i Regjering siden den gang og har hatt samferdselsministeren siden 2005.

Heldigvis så har innbyggerne i indre Østfold våknet opp og etablert en partipolitisk uavhengig organisasjon som heter «Nei til bompenger»

Synes dere at man skal stå så hardt på nei til bompenger, eller bør man akseptere bompenger og godta statens utpressing?

OPPPDATERING:

Fylkestinget er nå ferdig og FrP stod desverre alene om å si nei til bompenger. Så nå vil satsene øke fom neste år og fom. 2015 vil satsen være hele 46 kroner. Dette ble vedtatt av AP, Høyre, SV, KrF, V og SP

 • Hvis dere blir nedstemt i Stortinget, hvorfor fortsette å stemme mot det som da tilsynelatende er eneste løsning for ferdigutbygging?

  • ErlendW

   FrP fremmer på nytt forslag om å si nei til bompenger på Stortiget, så hvis Høyre er imot bompenger er det bare å støtte det forslaget

 • Jeg stemmer FrP, men er uenig i bompengepolitikken. Jo mer bompenger jo bedre er det. Da slipper vi køer og middelklassen på veien. Jeg liker best at bare overklassen har råd til dette.

 • Veiene i Norge er jo allerede betalt to ganger med alt som har kommet inn i bilrelaterte avgifter siden de ble bygget.

  Ja til øremerking av bilrelaterte avgifter til bilrelaterte utgiftsposter og investering.

 • Pingback: Tweets that mention Erlend Wiborg» Blog Archive » Øke bompengesatsen til 46 kr for hver passering? -- Topsy.com()

 • Anders

  så sjeldent du passerer i bommen i den sletene cab’n din så er vel ikke dette noe og blogge om.. skriv om noe viktig istede ;p

  • ErlendW

   Svar til Anders: hehe, jeg synes caben var fin jeg 🙂 Men den solgte jeg oktober 2008, så det er nok grunnen til at du ikke har sett meg i bomringen med den bilen.

Goto Top