Øk bensinprisen til 20 kroner literen

Øk bensinprisen til 20 kroner literen

I dag er bensin igjen  et hett diskusjonstema og det har kommet to forslag i dag som fortjener en kommentar. Først går SVs Terje Håkestad ut og ønsker høyere bensinpris av hensyn til miljøet. Han vil dermed øke bensinprisene til hele 20 kroner literen i håp om at dette forslaget vil presse flere mennesker over på buss og tog. Dette forslaget har SV og andre rødgrønne politikere foreslått tidligere men heldigvis har ikke dette forslaget blitt vedtatt. Hvis bensinprisen øker til hele 20 kroner literen vil dette være et meget usosialt forslag som vil ramme de med svak økonomi hardest. SV og enkelte andre tror tydeligvis at folk flest kjører bil for morro skyld, men sannheten er at de fleste av oss er avhengig av bilen for å få hverdagen til å gå opp. Hvis man først skal kjøre barnet ditt i barnehagen, før du må på jobb, for så å hente barnet igjen før du skal handle, for så å komme deg hjem og spise før barna skal kjøres til fotballtrening osv. så er det ikke alltid så lett å benytte buss og tog. I tillegg må vi heller ikke glemme at veldig mange mennesker bor for langt unna kollektivtransport til at det kan være et alternativ.

Det pågår også en mailkampanje i protest mot de høye bensinprisene vi allerede har i dag. De foreslår derfor at vi skal gå til en boikott av Statoil og Shell i håp om at dette vil presse prisene ned. Jeg er helt enig i målet til denne kampanjen da jeg også mener at bensinprisene er alt for høye. Det jeg derimot er uenig i er at aksjonen retter seg mot Statoil og Shell da det er staten og regjeringen som er den grådige tyven som grafser i våre lommebøker hver gang vi fyller bensin. Her er en oversikt over hvor pengene går hvis du fyller bensin til 12,5 kr. literen:

  • Pumpepris:     12,5 kr
  • 2,50 kr. Moms – går til staten
  • 4,54 kr. Veibruksavgift – går til staten
  • 0,86 kr Co2 avgift- går til staten
  • SUM avgifter: 7,90 kr literen noe som utgjør 63% av pumpeprisen

Når vi i tillegg vet at bilistene i tillegg betaler langt flere såkalte bilrelaterte avgifter enn bensinpris så blir dette bare mer og mer urettferdig. Totalt krever politikerne inn over 64 milliarder kroner i bilrelaterte avgifter men bruker kun 17 milliarder tilbake på veibygging. Resten går til å øke det store overskuddet staten allerede har. Jeg håper derfor at folk ikke velger å rette sin protest og vrede over de høye bensinprisene mot Statoil og Shell da de heller burde har protestert mot politikerne som er ekstremt griske og det de utsetter bilistene for kan godt kalles for et moderne landeveisrøveriet. Heldigvis finnes det enkelte politikere og et parti som vil redusere bensinavgiften, men frem til FrP kommer i Regjering må protesten og engasjementet rettes mot de andre avgiftskåte politikerne. Utfordringen er at den rødgrønne Regjeringen og finansminister Sigbjørn Johnsen sier at det er uaktuelt å redusere bensinavgiften selv om prisene evt. skulle stige til kr. 20 pr liter.

Jeg synes det er meget underlig at Norge er et av de landene i verden med høyest bensinpris all den tid vi har oljen i vårt eget land og dermed skulle prisene ha vært betydelig lavere hvis politikerne hadde åpnet øyene for at bilen ikke er et luksusgode i 2011, men er en nødvendighet for de fleste av oss for å få hverdagen til å gå opp.

Goto Top